Четвер, 28.03.2024, 23:29
Математика  плюс
Персональна сторінка учителя математики і інформатики АллиЛисюк
Головна | | Реєстрація | Вхід
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Головна » 2020 » Лютий » 10 » ДО ДНЯ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ
15:29
ДО ДНЯ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ

11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

До відзначення Дня безпечного Інтернету долучилися педагоги школи, ставши учасниками тренінгу "Безпечне користування Інтернетом",  який підготувала Лисюк А.В.

Використані матеріали:

Поради батькам:

  1. Будьте другом своїй дитині. Проявляйте зацікавленість її захопленнями і обговорюйте проблеми, що виникають. Якщо Ви зможете стати тією людиною, якому Ваша дитина довіряє, їй не доведеться шукати підтримки у віртуальних друзів.
    2. Установіть комп’ютер в місці, доступному всім членам родини. Це значно полегшить контроль за його використанням.
    3. Складіть правила безпечної поведінки в Інтернеті, в яких будуть перераховані вимоги, що стосуються користування Інтернетом, а також алгоритм дій дитини при зіткненні з небезпечним незнайомцем або сексуальним домаганням.
    4. Напишіть ці правила на папері і прикріпіть біля комп’ютера!
    5. Попросіть Вашу дитину нікому не повідомляти особисте: ім’я, вік, номер телефону, домашню адресу, номер школи. Поясніть, що не слід висилати свої фотографії людям, з якими вона познайомилась в Інтернеті.
    6. Попросіть Вашу дитину відразу ж розповідати Вам про неприємні ситуації під час спілкування в Інтернеті, підкресливши, що Ви не будете сердитися, про що б вона не розповідала.
    7. Переглядайте інформацію, що міститься в комп’ютері Вашої дитини. Це допоможе Вам контролювати її спілкування в мережі. Але пам’ятайте, що дитина може користуватися Інтернетом не тільки вдома, але і в школі, Інтернет-клубі, у друзів.
    8. Нагадуйте дитині про те, що всі правила безпеки в Інтернеті залишаються в силі й тоді, коли вона користується комп’ютером і не вдома, наприклад в Інтернет–кафе чи у друзів.

 

Переглядів: 283 | Додав: Lk | Рейтинг: 5.0/1

Меню сайту
Форма входу
Корисні посилання
Освітній проект «На Урок»
Математика

«Методичний портал»

Інформатика

«Методичний портал»

Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Українські уроки про ІТ каталог сайтів Пиши українською -->
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz